15.5.12

Μιά Βδομάδα Στην Ελλάδα

Τριτη
Βάση της ελληνικης πραγματικοτητας, δλδ οι ανθρωποι δεν νοουν την ζωη τους χωρις καποιος να τους κυβερνα, θα θελα να δω να μην κυβερνάνε κόμματα, αλλά άνθρωποι. Άνθρωποι προοδευτικοί, αγωνιστές, με όραμα τους το όραμά μας για έναν καλύτερο κόσμο. Βαρεθηκα τις μεγαλες ιδεες. Θα ήθελα, επιτέλους, να δω την ελληνική επαρχία, να ξυπνάει, ώστε ν' αντιλήφθεί τι συμβαίνει γύρω μας. Πρέπει δλδ, οι επαρχιώτες να καταλάβουν πόσο βολεμένοι. Καμία πολιτική δυναμη δεν καταδικάστηκε, εφόσον μπορούν ακόμα τα κόμματα (πασοκ, νδ, χρυση αυγη, λαος) να χειραγωγουν την επαρχία. Δεν καταλαβαίνω, επίσης, γιατι οι μονιμοι κάτοικοι εξωτερικού να ψηφίζουν ή να χουν λόγο για τα εσωτερικα της χωρας.
Οταν οι ανθρωποι με ιδεες, με αιτηματα δεν κάνουν πολιτικοι, τότε το κάνουν οι αυτοι που αργοτερα καταδικαζουμε.

Τεταρτη
Είναι κάτι παραπάνω από ένα εικοσιτετράωρο που είμαι ελλάδα κι έχω δεχτεί απανωτά σοκ.
Οι δρόμοι εντελώς αφρόντιστοι. Τα φανάρια δε δουλεύουν. Τ' αυτοκίνητο, ένα μαυρο σμαρτ φορ φορ, που χουμε για δευτερο, αλλα ουσιαστικά είναι το πρωτο, μιας και τ' άλλο το δωσαμε περισυ το σεπτεμβρη, πριν φυγουμε για δουλειά στη νεα υορκη, μετα την παρατεταμένη ανεργία μου, είναι τίγκα στο σκατό. Οι νεοφασιστες πήραν μέρος στις εκλογες. Οι νεοφασίστες μπήκαν στο κοινοβούλιο. Οι εκλεγμενοι νεοφασιστες ενδεχεται να ορκιστουν για βουλευτες. Το μεγαλυτερο ποσοστο των ιδιοκτητων ακινητων πληρωσαν το χαρατσι, οπότε ουσιαστικα παραδόθηκαν ανευ όρων. Οι έλληνες ξαφνικα πιστευετε ότι η δημοκρατια κινδυνευει, ξεχνώντας οτι κάτι κινδυνευει μόνο όταν το υπονομεύουμε. Τα παπαδαρια στην γιορτή του αγιου χριστοφόρου βγήκαν παγανία και ο σημαιοστολισμός ήταν τίγκα. Η ζέστη κόντεψε να μου βράσει τον εγκεφαλο. Σε λιγο θα ριξει μια μποραρα. Μου κάνουν τα πάρα πολυ παλιά ρούχα, τα όποια ξεκαταχώνιασα απ' τη ντουλάπα, γιατι έφερα χοντρούλικα ρούχα.
Μου κάνουν τα παλιά μου ρούχα! Μιλάω για αυτα πριν το 2007. Είμαι πάλι 52 κιλά. Η υγεία μου έχει αποκατασταθεί. Απομένει να γίνουν κάτι τελικές εξετάσεις με τον επικεφαλή γιατρό που με κουράρει τα κάτι παραπάνω από τέσσερα χρόνια. Τις αποφευγω 2 μήνες. Έπειτα, θα φυγω για τας ευρωπας, ωστε να εξετασω τον καινουργιο πινακα του van gogh. Τα παιδιά μου μου λείπουν. Θέλω να χαϊδεψω την κεφαλα του morgan. Μου λείπε μια βόλτα με τον Paul. Εχθες κοιμήθηκα χωρίς το βραδινο μας περιπατό.

Πέμπτη
Ο θόρυβος, όµως, φαίνεται ν' αλλάζει και την κοινωνική συµπεριφορά του ατόµου, αφού έρευνες έχουν δείξει αυξηµένα ποσοστά επιθετικότητας και έλλειψης αλληλοβοήθειας, µε ότι αυτό συνεπάγεται (αύξηση διαρρήξεων, εγκληµατικότητας, περιπτώσεων αβοήθητων ανθρώπων που περνούν απαρατήρητοι kλπ), σε συνδυασµό όµως και µε άλλους παράγοντες, όπως ελλειψη εκπαιδευσης.

Παρασκευή
Μπορεί η αλλαγη να γινει με ειρηνικό τρόπο;

Δευτέρα
Γι' αυτο δεν μου αρεσαν ποτε οι κινηματογραφικες αιθουσες. Κοιταζεις, τρωγοντας ποπ κορν αποστασιοποιημενος απο τα γεγονοτα.

Τρίτη (συμπληρωματική σκεψη, προς αεροδρομιο. ο ταξιτζης ακουει aerosmith)
Οι ανθρωποι παριστάνουν τους ηλίθιους ή είναι όντως χαζοί; Οι χαζοι μου φαινονταν παντα επικινδυνοι.